City chooses Berczy designer

15 Aug

Following a request for proposal process, the City has now selected Claude Cormier + Associates of Montreal as the landscape architect to oversee Berczy Park renovation plans.

See our December 13th blog update below for the project timeline and highlights of the 8-80 Cities Report, which will help guide the design work.

The City and the design firm will begin to plan public consultations this fall. We’ll keep you posted.

 Who is Claude Cormier + Associates?  They have worked on a number of award-winning projects, including Sugar Beach and the Evergreen Brick Works in Toronto and Square Dorchester in Montreal. They have  designed many new and revitalized parks in emerging and historic neighbourhoods. http://www.claudecormier.com/projects/

berczyconceptchairs

A concept for Berczy in the 8-80 Cities Report (see Dec 13th blog update).

Advertisements

One Response to “City chooses Berczy designer”

  1. Friends of Berczy Park Working Group August 27, 2013 at 12:08 pm #

    Hi FOBP,

    First of all, thanks for the work you are doing to make Berczy better, you are all truly awesome.

    As the re-design process is underway, I wanted to drop you a note to add my perspective and thoughts as a parent. In a nutshell: I support having a playground as a part of the Berczy Park re-design. I understand that the city wants to include an interactive public art installation, but I think that if we truly want Berczy Park to be a destination and meeting place for families we need to have a playground. Of course this does not have to take up a large part of the park as I fully realize that there are many populations that need to be served.

    I would also like to see a fence around the entire park. Having small kids I find it is hard to spend time in the park as it is now because I am always watching that they don’t stray into the traffic / sidewalk. But even more important, it would prevent bikers from using the park as a shortcut. Many times I have seen bikes speeding past the fountain as they cut down to Front or up to Wellington. Dangerous for all.

    Thanks for taking this under consideration, and thanks again for your work in making the community better for all.

    Best regards,
    Katherine, resident of St Lawrence neighbourhood.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: